Šta misli prodavac dok uslužuje mušteriju

Od trenutka kada uđe u neki dućan, butik, prodavnicu, radnju ili šta već, mušterija gleda i ocenjuje nivo higijene, izbora i kvaliteta proizvoda, raspored unutar objekta, količinu ponuđenog, kao i samu uslugu, koju pruža prodavac.

U narednih nekoliko redova, iz prve ruke, a na uzorku od bar dvadesetak prodavaca koje poznajem, pokušaću da objasnim šta se vrzma u glavi prodavca, prilikom usluživanja mušterije. Naravno da to nije ono što prodavci izgovaraju kupcima. Zapravo, to nije ni 3% od servirane i uglađene priče, koja se prosipa potrošaču ne bi li ovaj naseo na to prodavanje magle. Zato, drage mušterije, obratite pažnju,  ovo je stopostotno istinita priča, jer je i njen pripovedač radio kao prodavac!

Sam početak smene, prodavac dolazi na svoju zonu, očekuje prve kupce, a oni ubrzo i stižu…

– Dobar dan! Mušterija samo uđe u radnju i ćuti – (Oca ti seljačkog, kaži dobar dan kad kažem ja tebi)
– Dobar dan – Dobar dan! (Oca ti seljačkog, šta ti meni ima da pričaš dobar dan, tek mi je počela smena, gde može da mi bude dobar dan)
– Dobar dan – Dobar dan! Samo gledam! (Da l’ je mogao nešto grđe da mi kaže?! Uđi i gledaj ako ti se gleda)
– Da li imate brojeve od svih patika? – (Glupo pitanje debilu) Ima!
– Hoću da probam 42; 42.5; 43 od ovog, ovog, ovog i zašto da ne, ovog modela – Evo odmah! (Da l’ ti kretenu znaš koji broj nosiš, i sad me cimaš da ti donosim 5 pari patika. fffff…)
– Ovako su mi delovale zaista lepo, ali ne sviđa mi se kako mi stoje na nozi – Probajte eventualno neki drugi model, imate veliki izbor u našoj radnji (fucking retard, probao 5 pari i nijedne mu šatro ne odgovaraju)
– Dajte mi ove, i ako možete malo da požurite, nemam mnogo vremena, žurim – Evo odmah gospodine! (Baš me boli tuki što ti žuriš i nemoj da me požuruješ, imam još 5 sati do kraja smene)
– U radnji do vas imaju lepši i veći izbor patika, a i kvalitetniji su – Ma ne gospodine, dozvolite. Naš brend je najbolji na svetu, naj ovo, naj ono, bla, bla, bla. (Znam da su bolji degenu, i ja kupujem tamo, a ako ti se više sviđaju njihovi modeli, idi tamo pa kupi. Koji me matrag peglaš ovde sat vremena)
– A je l’ ovo poslednji par od ovog broja, izgleda da mi one najviše odgovoraju – Da jeste, to je poslednji par (E kretenu, imamo bar još 3 para od tog broja)
– A kako mi stoje? – Stoje Vam odlično (Je l’ imaš BRE ti oči? Budalo, pogledaj se)
– Da li možete da mi ih sačuvate na sat vremena, pošto sam tek sada stigao u tržni centar, a ovo je prva radnja u koju sam ušao? – Naravno gospodine, nema problema, staviću Vam rezervaciju i čekaće Vas na kasi (Baš me boli uvo da ti stavljam rezervaciju, ali moram. Šef me kontroliše non-stop)

1h kasnije

– Evo mene, vratio sam se. Nisam našao ništa bolje – Divno! Vaše patike vas čekaju na kasi (E baš si me obradovao što si se vratio. Ja baš sve vreme razmišljam o tebi, da l’ ćeš da se vratiš ili ne)
– Je l’ možete da ih donesete, želim još jednom da ih probam – Naravno gospodine. (Bože, koji idiot! Pa malo pre si ih probao moronu, zašto moraš ponovo!? Sad će još minimum pola sata da me lera)
– Pa, ne znam… One jesu najbolje, ali opet mi se nekako čini, da mi ne stoje lepo – Grešite gospodine, one su napravljene za Vas. Fantastično Vam stoje. Da sam na vašem mestu, ne bih razmišljao ni sekund više (Pa naravno da ti stoje očajno, vidi kakav si degenerik)
– Ti mo to kažeš samo da bi mi ih prodao. To pričaju svi trgovci. Znam ja te vaše fore i fazone – Gospodine, ja Vam samo nudim izuzetne patike (Pa naravno da govore svi trgovci, šta si mislio? I malo mućak da je izuzetna patika. Najgore sranje koje imamo u radnji)
– Spakujte ih – Evo odmah (Pa jebao bih ti kevu, da ih nisi kupio. Cimaš me ovde ko zna koliko)
– Da li primate karticu – Da, naravno. Sve kartice primamo, a imate i mogućnost kupovine do 6 mesečnih rata (Sve može kad treba da ti se uzme lova. Valjda si to naučio u životu)
– A do koliko rata rekoste? – Do 6 mesečnih rata. Da li želite možda neke čarape uz ove patike, ili možda neku majicu? (Čekaj da te ja sad napakujem, da vidiš koga driblaš 2 sata)
– Ma jok, žurim – Ali zašto ne kupite bar jedan par čarapa, na popustu su?
– Ma imam čarape, ne trebaju mi – Dobro, evo vaših patika. Sačekajte samo red na kasi. (Mamu ti bezobraznu)
– Doviđenja – Doviđenja, prijatno! Dođite nam ponovo (Mrš mamu ti. Dabogda ti se pocepale čim ih budeš obuo)

Dobro, prošlo je bar pola radnog vremena. Još ovoliko i kući.

 

Drugarski, Nikola Ćupas

Advertisements

4 thoughts on “Šta misli prodavac dok uslužuje mušteriju

   1. Ja ne peglam, no lepo složim 😛

    Šalu na stranu, jebo me ovaj glupavi wordpress, samo menjaju izgled, ne mogu da povatam koji si sad pa ti 😀 Čitam te danas prvi put, a vidim pisalo se… Hvala na uživanciji 🙂

    Sviđa mi se

Komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s