Plan za ekonomski preporod Srbije

Srbija stagnira na ekonomskom planu, to je više nego očigledno. Nalazi se u najgoroj situaciji od “demokratskih promena“. Mito, korupcija, lopovske privatizacije, tajkunizacija, sistematsko uništavanje institucija, itd, oslikavaju na pravi način sumornu sliku majke Srbije.

Da se ne lažemo, boli penis vladajuću političku garnituru za narod. Zbog tog naroda i reagujem. Želim da mu pomognem, jer sam tako u mogućnosti.

Nudim svoj mastermind plan, sastavljen u samo u nekoliko pasusa, jer mi više nije ni potrebno. Kratko, sažeto i jasno. Pogađa pravo u centar i nesumnjivo bi doneo ekonomski prosperitet ovoj zemlji, pod uslovom da bude opšteprihvaćen.

Dakle, tazmišljajući šta bi moglo da pokrene ekonomski i privredni rast u Srbiji, došao sam do krajnje jednostavne, ali odlične ideje. LEGALIZACIJA MARIHUANE! Ali ne samo upotreba, već proizvodnja. Na prvi pogled to jeste odličan predlog, ali je malo nezreo, neozbiljan i neprihvatljiv. Ubrzo sam odbacio ovu ideju. Međutim, ubrzo mi je sinula nova, koja se temelji na ovoj prvoj, ali mnogo, mnogo bolja, i zapravo genijalna!

LEGALIZOVATI HEROIN! Ponekad se i sam sebi divim.

Ne budite neozbiljni i ne žurite sa odbacivanjem ove divne ideje. Osnova priče jeste da se svi ljudi, iz cele zemlje presele u Beograd, a da se u ostatku Srbije seje mak. Zamislite samo mogućnosti za napredak i razvijanje biznisa, a pritom u celoj domovini buja mak. Uz primenu nekoliko agrarnih mera, malo ulaganja u sisteme za navodnjavanje, uspeh je neizbežan.

Geografski položaj naše zmelje u mnogome potpomaže uspešno razvijanje ovog plana. Svi znamo da je Avganistan glavni proizvođač heroina u svetu. Takođe, poznata vam je i ruta kojom isti taj heroin biva distribuiran do Evrope. Avganistan – Turska – Albanija, Bugarska, Crna Gora – Kosovo, zatim transport preko Srbije. Mojim planom automatski izbacamo iz igre sve ove zemlje, što znači da instant sjebavamo konkurenciju jer smo direktni proizvođači.

Direktna proizvodnja + bliži smo Jevropi od svih prethodno navedenih zemalja, tj niži transportni troškovi = Još jedna ogromna prednost.

Dalje, naš proizvod je daleko kvalitetniji, jer imamo zemlju najviše klase, a i najpovoljniju klimu za proizvodnju maka. U ovom slučaju bi u potpunosti zaživela ona “Vojvodina hrani celu Evropu“. Svakom Srbinu vraćamo ponos i dostojanstvo kakvog nije bilo još otkad je knez Lazar ukokan na Kosovu polju.

Avganistan drži 94% svetske proizvodnje heroina. Jasno je da ih majka Srbija iz cuga sjebava i zauzima lidersku poziciju, a to sa sobom vuče još nešto. Ostvarivanjem monopola, stičemo mogućnost formiranja cene na svetskom tržištu!

Slikano negde u Šumadiji

E sad, mali problem. Pošto ovo nije baš tako jednostvano za sprovesti, a i nije tako lako prihvatljivo, mnoge međunarodne organizacije bi reagovale brzom brzinom. UN, EU, NATO, pa službe DNA, CIA, DEA, FSB bi nam istog momenta lupile embargo i sankcije svake vrste. Vrlo verovatno i novo bombardovanje. Uzurpirani do maksimuma, ali koga briga! Ko će nas sprečiti da valjamo tone i tone preko grane ilegalnim putevima, svakodnevno. I danas se tako radi! Moramo malo da istrpimo, jer se na kraju završava kao s prohibicijom. Na kraju bi Evropa i svet uvideli da nemaju kud, te bi palo pomirenje sa ludim Srbima. Naša pobeda je dvostruka u tom slučaju! Ionako ima pun stojko narkomanskih zavisnika + potencijalnih u toj Evropi, u koju nas teraju. Pa hajde da iskoristimo ukazanu šansu na najbolji mogući način!

BDP se uvećava iz minuta u minut, ekonomsko blagostanje postaje opipljivo, cela zemlja high i svi smo zmajevi. Osećam da bi Čeda Jovanović podržao ovaj predlog na keca – ovo bi trebalo da bude smešno 🙂 I to nije sve! Na kraju, kako to obično biva, poslednja caka.

BUDUĆNOST JE U TURIZMU!!

Zamislite situaciju gde se svi narkomani sveta sjate u Srbiju i da prilikom svake posete ostave ovde bar po 100 evra. Divne li slike. Imamo najjeftiniju, a najkvalitetniju drogu na svetu, Dobitna kombinacija! Ako bi se celo stanovništvo nastanilo u Beogradu, kao što i jeste plan, ostaje dosta prostora za grobne parcele. Predoziranja su vrlo verovatna, ali to znači brdo posla za naše kamenorezačke radnje 😉

Zamišljam realizaciju ove brilijantne ideje. Gde bi nam bio kraj? Celokupan spoljni dug vraćen za manje od godinu dana, devizne rezerve se pune brzom brzinom, a dobit se deli narodu na ravne časti, kao i određeno sledovanje u robi (prema uzrastu, naravno). 🙂

Ovo je gruba skica jednog fantastičnog plana. Do detalja razrađenu verziju poslao sam na adresu predsednika Tome Nikolića. Sada je na redu reakcija vlasti. Što pre staviti na skupštinski dnevni red razmatranje ovog predloga, to bolje za sve nas. A oni (političari), ako su bar malo pametni, usvojiće ovu ideju što je pre moguće. Dokle više da se zadovoljavaju sitnim transportnim procentima, kada mogu da zagrizu mnogi veći kolač!?

P. S. Novo nacionalno jelo – PITA S MAKOM 🙂

Advertisements

Komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s